کانون همیاری اجتماعی، تشکلی است که توسط جمعی از افرادی که به نحوی باهم سنخیت دارند، بهصورتی خودجوش و مردمی شکل میگیرد و هدف از شکلگیری آن، انجام کارها و حل مسائل مشترک از طریق همیاری اجتماعی و استفاده از توان جمعی خود مردم (اعضای آن کانون) است.
توضیحات تکمیلی:
نکته ۱: هسته کانونی و مرکزی شبکه، همین کانونها هستند، بهطوریکه سایر اعضای شبکه فعالیت میکنند تا این کانونها شکل بگیرند و ارتقا یابند. بنابراین اگر این اتفاق نیافتد، فعالیت سایر اعضا بیهوده بوده است.
نکته ۲: مردم در تشکیل این کانونها، کارکردهای مختلفی را دنبال میکنند. مثلاً جمعی از افراد، کانونی شکل میدهند تا برای روستایشان مفید واقع شوند؛ عدهای کانونی را شکل میدهند که خانوادهها را دور هم جمع کنند؛ گروهی کانون دیگری شکل میدهند که همکاران سازمان خود را دور هم جمع کنند.
نکته ۳: تاکنون قریب به ۱۲هزار کانون فعال در سراسر کشور شکل گرفته و فعالیت دارند. درنتیجه حدود ۴ میلیون نفر مردم کشور در قالب کانونهای همیاری اجتماعی عضو شبکه هستند.
نکته ۴: شرط اصلی عضویت هر فرد در شبکه و فعالیت در زمینههای مختلف آن، عضویت در یک کانون همیاری اجتماعی است. بنابراین هر فرد با عضویت در کانون همیاری اجتماعی، در سامانههای چهارگانه و پایه شبکه (سامانه همیاری قرضالحسنه، سامانه اعتبارسنجی مرآت، سامانه mbazar (بازاراعضا) و سامانه رِسان) عضو میشود و در نتیجه از مزایای عضویت در این سامانهها بهرهمند میشود.
نکته ۵: کانونهای همیاری اجتماعی بستری برای شکلگیری انواع دیگر هستهها و کانونهای در شبکه هستند. مثلاً رهیاران از میان اعضای کانونهای همیاری اجتماعی، افرادی که علاقه و توانمندی فعالیت در کسب و کار دارند را استعدادیابی کرده و آنها را به شکلدادن یا عضویت در یک هسته کاروزندگی یا هسته کاروکسب سوق میدهد.
تاریخ آخرین ویرایش: ۱۳۹۸/۱۲/۲۷